Tips over gezondheid

Tips over gezondheid · 24. april 2024
Kwark is een goede bron van voedingsstoffen. Het bevat onder andere calcium, eiwitten, en vitamines B12, B2 en K2. Het is ook laag in calorieën, zeker als je kiest voor magere kwark. Kwark is een goede eiwitbron; volle kwark bevat ongeveer 9,5 gram eiwit per 100 gram en magere kwark 11,2 gram. Ter vergelijking: een ei bevat ongeveer 6 gram eiwit en 100 gram kipfilet bevat 23 gram eiwit. Onbewerkte kwark is uiteraard de gezondste keuze, maar om het wat lekkerder te maken, kun je er fruit, noten...
Tips over gezondheid · 17. april 2024
Zaden en pitten zijn gezond vanwege hun vezels, gezonde vetten (omega 3 vetzuren), vitaminen, mineralen en antioxidanten. Voorbeelden van gezonde zaden en pitten zijn: Lijnzaad. Chiazaad. Sesamzaad. Pompoenpitten. Zonnebloempitten. Hoe zaden en pitten toe te voegen aan je eetpatroon: Door ze toe te voegen aan je yoghurt of smoothie. In salades verwerken. In bakproducten te verwerken. Door ze te roosteren en als snack te eten. Je eigen energierepen er mee maken. Verwerk ze in je eigengemaakte...
Tips over gezondheid · 10. april 2024
Sulforafaan is een stof die ontstaat als je bepaalde kruisbloemige groenten, zoals broccoli, boerenkool, spruitjes, bloemkool, en koolsoorten zoals paksoi en koolraap, kauwt, snijdt, of vermaalt. De mogelijke gezondheidsvoordelen van sulforafaan zijn: Het is een antioxidant, dat kan helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Verminderen van ontstekingen. Ontgiftende eigenschappen. Goed voor de darmflora. Het regelmatig eten van deze kruisbloemige groenten is...
Tips over gezondheid · 03. april 2024
Zout is een smaakversterker dat voedsel lekkerder maakt en de houdbaarheid verlengt. De voedingsindustrie en fastfoodketens voegen daarom zout toe aan zijn producten. Hier zijn we aan gewend geraakt en zijn daarom vaak onbewust van hoeveel zout we consumeren. Als we meer controle over onze zout inname willen hebben, kunnen we zelf gaan koken met verse producten en minder zout aan ons eten toevoegen. Om ons eten op smaak te maken, kunnen we de volgende alternatieven gebruiken: Kruiden en...
Tips over gezondheid · 27. maart 2024
Roken zorgt er niet voor dat je afvalt, maar het kan wel je hongergevoel onderdrukken, waardoor je minder gaat eten. Als je veel rookt, kan dit leiden tot gewichtsverlies. Uit sommige onderzoeken blijkt echter dat roken juist kan leiden tot een toename van buikvet. Wanneer iemand stopt met roken, kan dit vaak leiden tot gewichtstoename. Dit komt doordat de eetlust vaak toeneemt en omdat ter compensatie van de sigaret vaak meer gesnoept of gesnackt wordt. Als je na het stoppen hiermee rekening...
Tips over gezondheid · 20. maart 2024
Spinazie is gezond omdat het veel goede voedingsstoffen bevat zoals: Vitamines: A, B9 (foliumzuur), C en K. Mineralen: ijzer, calcium en magnesium. Antioxidanten: luteïne, zeaxanthine en flavonoïden. Verder bevat spinazie voedingsvezels en is dus goed voor de spijsvertering. In vergelijking met andere groenten bevat spinazie niet veel eiwitten: 0,8 gram eiwit per 100 gram en broccoli bevat 2.8 gram eiwit per 100 gram. Voor zeaxanthine is spinazie een van de beste bronnen en deze antioxidant...
Tips over gezondheid · 13. maart 2024
Het brein is feitelijk verantwoordelijk voor alles wat je doet. Het stelt je o.a. in staat om te denken, te voelen, te bewegen en te onthouden. Een gezond brein is daarom essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Tien goede gewoontes voor een gezond brein zijn: Eet gezond. Kies voor een uitgebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten. Beweeg voldoende. Lichaamsbeweging bevordert een goede bloedtoevoer naar je hersenen. Slaap voldoende. Tijdens slaap kunnen je...
Tips over gezondheid · 06. maart 2024
Witlof bevat veel vezels en weinig calorieën en tevens bevat het vitamine B, C en nog enkele mineralen zoals kalium en foliumzuur. De vezels dragen bij aan een gezonde darmflora en goede spijsvertering. Witlof bevat ook inuline dat ook goed is voor de darmflora. Een gezonde darmflora, als onderdeel van het microbioom, is belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Uit meerdere onderzoeken zijn verbanden gevonden tussen de gezondheid en samenstelling van de darmflora en bepaalde...
Tips over gezondheid · 28. februari 2024
Longontsteking of pneumonie kan iedereen treffen. Mensen die een verhoogd risico lopen zijn: Kinderen jonger dan 2 jaar. Ouderen vanaf 65 jaar. Mensen met een verzwakt immuunsysteem of die chronisch ziek zijn. Een ongezonde levensstijl verzwakt het immuunsysteem. Dus ongezond en overmatig eten, roken en overmatig alcoholgebruik kunnen het risico op een longontsteking vergroten. Mogelijke symptomen van longontsteking zijn: Zwaar hoesten. Koorts. Kortademigheid. Pijn op de borst, vooral bij het...
Tips over gezondheid · 23. februari 2024
De hoeveelheid alcohol die je kunt nuttigen waarbij het risico op schadelijke gezondheidseffecten minimaal is, wordt gezien als matig alcoholgebruik. Hierbij wordt uitgegaan van volwassenen, want alcohol voor kinderen is een ernstig risico voor hun ontwikkeling. Hoeveel alcohol gezien wordt als matig gebruik hangt af van je leeftijd, lichaamsgewicht, gezondheid en persoonlijke tolerantie voor alcohol. Een vuistregel die vaak gebruikt wordt is: één drankje per dag voor vrouwen en maximaal 2...

Meer weergeven